Laminirana bruna združujejo način klasične gradnje z modernimi smernicami gradnje in arhitekture. Z visoko kvalitetno proizvodnjo proizvaja Finnlamelli bruna, ki omogočajo izvedbo najbolj kompleksnih objektov.

Najprimernejši material za izdelavo masivnih brun je polarni bor ali smreka, ki rasteta v centalnem delu Finske. Klimatske razmere skupaj s sestavo tal omogočjo idealne pogoje za rast, kjer je posebnost usklajena zimska in letna prirast. S takšno strukturo postane les odpornejši in tako še primernejši konstrukcijski material. Nosilna konstrukcija zunanjih sten je narejena iz masivnega lesa s stopnjo vlažnosti pod 13%. Bruno je lepljeno z dveh ali več lamel tako, da sredica drevesa ostane na zunanjem delu bruna.

Glavne značilnosti laminiranih brun:

- Manjše deformacije

- Minimalno posedanje

- Masivna sestava zagotavlja visoko požarno odpornost

- Akumulacija toplote

- Minimalne razpoke

- Uravnavanje vlažnosti v prostoru

- Čist in naraven produkt

Bruna dimenzije 1

Ponujamo vam možnost izbora brun različninh debelin, med katerimi boste nedvomno našli dimenzijo, ki bo zadovoljila vaše želje in zahteve konstrukcijskega načrta.

Bruna z dimenzijami 180x260, 202x260, 240x260 in 270x260 za najprimernejša za gradnjo stanovanjske hiše in ne potrebujejo dodatne izolacije. Bruna debeline 112x180, 134x180 in 164x180 uporabljamo za gradnjo manjših brunaric, počitniških objektov in savna hišic.